Отминаващата 2023-та година не беше лесна само за някои зодиакални знаци. Но те преминаха през много, изправиха се пред трудности и видяха как животът им се променя драстично. Отговорни за голяма част от техните неприятности бяха, както затъмненията по оста Телец-Скорпион, така и две взискателни планети, Сатурн и Плутон.

Тези планети ги разтърсиха и ги научиха на някои тежки уроци. И в някои случаи тези зодии са били принудени да започнат живота си отначало. Всичко това обаче им е помогнало да израстнат.

Всичко това се отнася по-специално за зодиите: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Риби , Дева, Близнаци и Стрелец. И докато земните бяха повлияни от Плутон във Водолей, то променливите от Сатурн в Риби.

Въпреки че 2023 г. е вече почти назад в миналото, за земните зодии, няма да има промяна през 2024 г., тъй като Плутон отново влиза във Водолей след ретроградния си курс в Козирог.

Тези, които се очаква да видят „светлина в края на тунела“ и дори да им се усмихне късметът, са така наречените променливи зодии: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Това ще се случи, защото от една страна влиянието на Сатурн върху тях ще приключи, а от друга, ще имат подкрепата на Юпитер в Близнаци от май нататък.

Можем спокойно да кажем, че отново предстои една интересна, и предизвикателна година, но и изпълнена с много късмет и възможности за успех.