Маслата са изключително важен продукт – не само за приготвяне на храна, но и за подобряване на вкусовите качества на ястията. Въпреки че в днешно време на пазара се разпространяват все повече уреди за готвене без мазнина, този тип продукти си остават неразделна част от почти всяко домакинство. А слънчогледовото олио, съставка на много храни, може не само да придаде на храната приятен вкус, но и да повиши ѝ хранителната стойност.

Днес слънчогледовото масло е не само храна, но и продукт за грижа на кожата. Предлага се в няколко форми, всяка с различна формула и със свои собствени ползи за здравето. Всеки вид олио има своя хранителна стойност и срок на съхранение.

Припомняме, че през изминалата седмица олиото повиши средната си цена на едро с 18,5 на сто и започна да се търгува средно по 4,16 лева за литър. Поради тази причина много хора изпаднаха в дива истерия и се презапасяваха с цели стекове от големите търговски вериги. Днес в галерията ви предлагаме да научите повече за видовете олио, както и как да го съхраняваме правилно, за да запазим всичките му полезни свойства. 

И искрено се надяваме спекулата и изкуствено създаденото напрежение съвсем скоро да останат само неприятен спомен за всички ни.