В голям тиган изсипете 2 с. л. зехтин и покрийте дъното на тигана с него. Прибавете 60 грама панчета и ги гответе на средна температура. Поставете върху домакинска хартия. Прибавете в тигана 2 с. л. дребен лук и сотирайте, докато стане хрупкав. Сварете 200-250 грама пълнозърнести спагети. 3 минути преди да са готови, прибавете граха. Преди да изцедите пастата, вземете 3 чаши от водата и я оставете настрани. Изсипете пастата в тигана при панчетата и лука. На висока температура прибавете 1/2 чаша вода от пастата, 1/2 чаша нискомаслено прясно мляко и 1/2 чаша пармезан. Разбъркайте добре. Прибавете още по 1/2 чаша мляко и пармезан и бъркайте. Поръсете с пармезан, пипер и листа от мента.