Безспорно е, че филмовото студио Дисни е оставило неизличима следа в детството на всеки от нас със своите въздействащи истории, закачлива музика и емблематични герои. Та кое дете не е било запленено от неговите красиви принцеси и прекрасни животни, които могат да говорят, пеят и танцуват?!

Но това, за което незаслужено малко се говори са емблематичните злодеи, създадени от Дисни и тяхната непозната история.

През годините, в които се сбогувахме с детсвтото, успяхме да научим много интересни подробности за тези антагонисти.

Например, аниматорите на Дисни създават Майка Готел, които помним от анимацията "Рапунцел и разбойникът", след като слушат песента "Mother knows best" на актрисата и певица Дона Мърфи.

А в театралната версия на "Малката русалка" цар Тритон и Урсула категорично са представени като брат и сестра (във филма това е намекнато, но никога не е заявено директно).

Вселената на Дисни, обаче, си остава безгранично разнообразна, а създателите на любимите ни анимации са толкова талантливи, че умело успяват да скрият своите "великденски яйца" в редица различни екранизации, че е неизбежно да не си задаваме редица въпроса, касаещи иконичните злодеи, населяващи този приказен свят.

Ето защо в галерията ни днес ще зададем своите 20 интригуващи въпроса, които имаме към злодеите на Дисни и които сме сигурни, че и вие сте си задавали!

Кои са те - разберете сега!