Да имаме куче! Обикновено това е едно от най-големите желания на децата. Защо не, такъв косматко е не само страхотен приятел, но според много психолози е доста полезен за децата. Благодарение на четириногите любимци те стават по-уверени, послушни и доволни. Освен това малчуганите, които са изложени на контакт с животни от раждането си, проявяват по-малко алергии.

Ако сте имали домашен любимец преди да се роди детето ви, може би тогава сте се замисляли какво ще се случи, когато към него се присъедини новия член на семейството, който несъмнено ще отнеме част от вниманието на собственика към домашния любимец. Не се безпокойте! Въпреки че кучето може да се държи малко странно в началото, обикновено свиква с тази промяна бързо. И може би изобщо няма да има проблем и с вашето мъниче ще станат неразделни приятели още от първите си моменти заедно. Кучето буквално приема детето в глутницата си. Въпреки това никога не ги оставяйте без надзор.

Преди да се появи бебето обаче, се уверете, че вашият космат приятел има всички актуални ваксини и е правилно обезпаразитен. Консултирайте се с ветеринаря си колко често трябва да се обезпаразитява - при малко дете определено трябва да е по-често, поне четири пъти годишно до петгодишна възраст на детето. За да избегнете ревността, опитайте се да запазите времето за хранене и разходка на кучето, както е свикнало.

А сега вижте снимките, които доказват, че децата и кучетата могат да бъдат страхотни приятели: