Каним ви да изпитате носталгия и да си спомните кои звезди са ставали лице и тяло на кориците на известното мъжко списание по време на дългата му история.

През 67-годишната история на американско издание за мъже стотици жени, включително известни, са красили кориците му. Филмови, телевизионни, спортни звезди, супермодели – феновете са наясно как изглеждат облечени, но кой би протестирал срещу това да носят възможно най-малко дрехи?

Историята на списанието започва през 1953 г., а първата на корицата му е не коя да е, а самата Мерилин Монро.

Вярно е, че актрисата не позира специално за изданието и през първите две десетилетия от съществуването му изобщо не се стреми да има звезди на корицата си. Отначало Хю Хефнър, неговият собственик и редактор, се задоволява с факта, че там присъства просто красива жена, която не се смущава от собствената си голота.

Но през 80-те години всичко се променя - по това време култът към звездите в Америка бил голям и „Плейбой“ не остава настрана от тази тенденация. Първи били актрисите Бо Дерек, Ким Бейсинджър и певицата Мадона, а в края на 90-те години в списанието вече присъстват много знаменитости.

И ако не могли да бъдат привлечени (не всяка известна актриса мечтала да бъде снимана гола), тогава на ход били роднините на знаменитостите, бивши звезди, момичета, които приличат на тях, и, разбира се, модели на „Плейбой“, които успели да получат някакъв вид слава.

Не всички знаменитости се съгласявали да се снимат в мъжкото списание, но все пак имало доста.

Разгледайте галерията със звездни корици на списанието: