В началото на март сме и много хора са изоставили новогодишните си обещания да влязат във форма и да отслабнат. Но за онези, които все още се опитват, има много умни трикчета, които могат да помогнат – и всички те отнемат по-малко от минута! Четете нататък!

Първият – и вероятно най-странният трик – включва аромата. Според американско проучване, помирисването на храни като ябълки, мента и круши спира хората от това да преяждат. Това не е първият път, в който ароматът бива свързван с отслабването. През 2013 една компания пусна на пазара своя „Парфюм за отслабване“. Той съдържал „отслабващи билки и свеж цитрус“, за които се смята, че помагат на жените да свалят килограми.

Още един лесен, но и малко странен трик, включва гасенето на лампите, когато си легнете. Друго проучване показва, че хората, които спят в пълна тъмнина – дори без светлинка от устройствата или часовниците, имат по-добър метаболизъм от тези, които спят на светло.

Други трикове са по-популярни, като например това да пиете вода и да ядете здравословни мазнини. Пиенето на достатъчно вода означава, че няма да ядете ненужно, а похапването на ядки ще ви засити за по-дълго и е по-малко вероятно да ви се прияде сладко през деня.

Последният трик включва да плащате за храната си само с пари в брой. Така няма да си купите излишни количества и следователно няма да преяждате.