Нострадамус предсказва няколко тревожни събития за 2022 г. 

Нострадамус е най-известен с книгата си „Пророчествата“ от 1555 г. Неговите предсказания са широко тълкувани от астролозите по света, за да предскажат съвременното бъдеще. Според уебсайта Horoscope Annuel, от 6338 пророчества, направени от Нострадамус, повечето са се сбъднали. Предсказанията на най-популярния пророк в мрежата се простират до 3797 година.

И така, какво е предсказал той за следващата година? Разберете кои са 6-те най-плашещи и тревожни прогнози според известния френски астролог още сега.

1. Имиграцията ще се увеличи заради войната

Тази прогноза показва, че през 2022 г. гладът в света ще се увеличи поради умножаването на въоръжените конфликти в редица страни. В резултат на това ще има в пъти по-голямо движение на населението. Нострадамус прогнозира, че седем пъти повече мигранти "изплуват" по плажовете на Европа. Тези, които не умрат, ще бъдат затворени...

2. Чака ни климатична война

Известният пророк с няколко думи обявява, че климатичната война ще започне през новата 2022 г. Предполага се, че причината за възникването се корени в недостига на ресурси в една страна, която след това ще атакува съседна държава, за да получи средства за препитание. Но коя ли е тя?

3. Крах на Европейския съюз

Тази лоша новина е обявена в осмия катрен на Centuria II. Нека припомним, че Римският договор, ратифициран през 1957 г., е в основата на идеята на ЕС. Според Нострадамус Брекзит е само началото и целият Европейски съюз е обречен да рухне до края на 2022 г.

4. Париж под обсада

Едно от пророчествата на Нострадамус за следващата година се отнася пряко до френската столица Париж, за която той предсказва, че ще бъде под обсада. По какви причини столицата може да бъде барикадирана, не се споменава... Възможно е Градът на светлината да остане напълно парализиран, без достъп до външния свят и то за дълъг период от време.

5. Смъртта на Ким Чен Ун ще бъде факт

В 14-то четиристишие на Centuria IV Нострадамус предсказва смъртта на севернокорейския лидер. Според пророчеството Ким Чен Ун ще стане жертва на неочакван инцидент. Въпреки това, наследяването му вече е осигурено и  член на семейството му ще бъде новоизбраният отговорник за страната.

6. Силно земетресение в Япония

Третото четиристишие от Centuria III на Нострадамус прогнозира много, много силно земетресение в страната на изгряващото слънце през 2022 г. в средата на напълно обикновен ден. Време, което би могло да сведе до минимум човешките загуби, но все пак да причини ужасни материални щети.

7. Астероиден дъжд ще унищожи Земята

Пророкът предвижда опасност от подобен дъжд, който ще постави под въпрос живота на човешката раса. Гигантски приливни вълни и неописуеми щети, множество слънчеви изригвания и огромна комета, която ще се разбие в земята около Коледа 2022 г.

8. Щатският долар ще се срине

Според прогнозите на Нострадамус през 2022 г. инфлацията ще излезе извън контрол и щатският долар ще се срине, докато златото, среброто и биткойнът ще се считат за активи, в които си струва да инвестирате все повече и повече пари.