Разбира се, Гринч ядеше предимно пудинг, фъдж и други сладкиши, но героят на филма открадна печено говеждо месо от къщата на Лу. Ето и рецептата за него:
Време за готвене 7 ч., Рецепта за 4 лица
Съставки: 1кг говежди бут, смлян черен пипер на вкус, 3 с.л. зехтин, 3 скилидки чесън, 2 бр. пресен розмарин, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото и го подсушете с хартиени кърпи. Поръсете и натъркайте месото с прясно смлян черен пипер, като го масажирате леко. След това намажете месото с олио с помощта на четка. Увийте приготвеното парче в домакинско фолио, направете няколко пробождания в него с нож и го изпратете в хладилника, за да се маринова за поне 4 часа. Извадете маринованото месо от хладилника и го оставете на стайна температура за около час, за да се затопли равномерно. Загрейте тиган на котлона и добавете малко олио. Загрейте няколко стръка розмарин и 3 скилидки чесън в олиото. Сложете месото в тигана и го запържете за 3 минути от всяка страна. Загрейте фурната на 160 ℃ заедно с тавата за печене, тя трябва да е топла. Прехвърлете месото в тавата за печене и го сложете във фурната. Времето за печене зависи от степента на изпеченост, която искате да получите. Например: след 20-30 минути ще получите „кърваво“ месо. След още 10 минути то ще бъде средно изпечено. След като бутът е изпечен, увийте го във фолио за 30-45 минути, за да може соковете вътре да се освободят и да придадат сочност на ястието.