Пренесете се в Уинтърфел и пригответе просто основно ястие за новогодишната трапеза.
Време за готвене: 1 ч. 20 мин., Рецепта за 4 души
Съставки: 2 кг пилешко месо, 2 с.л. масло, сол и ябълков оцет на вкус, 1 чаша течен мед, 0,75 чаша сушена мента
Начин на приготвяне:
Измийте добре пилето и го натрийте го с топло масло и сол. Поставете го в съд за печене с добро незалепващо покритие и във фурна, загрята до 230°C, за един час. През това време смесете всички останали съставки за приготвяне на соса, а именно ябълковия оцет, меда, сушената мента и лъжица масло. Оставете сместа да заври, намалете температурата и оставете да къкри още половин час. Трябва да се получи консистенция на течен мед. Извадете готовото пиле от фурната, нарежете го на порции и го поднесете със сладкия сос.