Отдавна отмина схващането, че трябва незабавно да боядисате косата си при първите сиви коси. Вместо да се опитват да прикрият естествените признаци на стареене, все повече дами избират да приемат и покажат сребристите си коси – и има защо. Сивите, белите или сребристите коси са супер готини, а най-страхотното е, че има безброй прически, независимо от вашата възраст или структура на косата.

Преди да се потопите в идеите ни, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато искате да оформите косата си с този нюанс. Известната колористка Бианка Хилиър казва, че първото нещо, което трябва да имате предвид, е текстурата на косата ви. „Често пъти, когато косата преминава от някакъв цвят (тъмен, рус, червен и т.н.) към сива, текстурата и усещането на косата ще се променят“, обяснява Хилиър. „В повечето случаи кичурите стават по-груби и непокорни.“

Следващото нещо, за което трябва да помислите, е поддържането на сребристия нюанс. Тя обяснява, че когато косата побелее, губи пигмента си и може да изглежда жълта, докато преминава през процеса (подобно на боядисаната коса). Така че ще искате да използвате правилните продукти, за да поддържате косата здрава. Задължителен е добрият лилав шампоан, за да запазите нежеланите жълти нюанси в сребристата си коса.

Имайки предвид всичко това, побеляването никога не е било по-лесно. Вижте в галерията няколко идеи за всяка дължина и текстура на косата, по които можете да стилизирате сребристата коса: