Няма спор, че ходенето на фитнес е нещо хубаво, но не всички упражнения са препоръчителни за нас, дамите. Професионалните треньори са открили, че има упражнения, които са подходящи за мъжете, и такива, които са подходящи за жените.

Ако искате да имате здраво, но женствено тяло, то ние ви съветваме да избягвате тези 3 групи упражнения:

1. Упражнения, които увеличават страничните коремни мускули

Страничните коремни мускули са свързвани с най-долните ребра и пубисната кост. Тези мускули оказват голямо влияние върху начина, по който изглежда тялото ни, и ако ги тренирате прекалено много, може да забравите за тънката талия.

2. Упражнения, които увеличават обиколката на врата

Трапецовидният мускул е мускулна плоча с триъгълна форма, разположена в горната част на гърба. Ако го тренирате прекалено много, вратът и раменете ще станат по-големи и не толкова нежни.

3. Упражнения, които уголемяват краката

През последните години голямото дупе е на особена почит, затова толкова много жени почнаха да правят най-различни клекове с тежести, надявайки се да постигнат мечтаната заобленост.

За съжаление, няма упражнение, което да тренира само глутеуса. Когато тренираме дупето, краката ни също трябва да участват, особено четириглавият бедрен мускул. Той е съставен от четири отделни мускула, които могат да нараснат доста, ако се прекали с тренировките. Така че, ако искате да имате стройни и тънки крака, препоръчително е да избягвате някои упражнения.

Вижте кои са конкретните 9 упражнения, които трябва да изключите от тренировката си, в нашата галерия.