Запознайте се с Найким Гетуеш, моделът от Южен Судан, която учи хората да не се страхуват от тъмното. С дълбоко пигментираната си кожа и силната си решителност тя разбива бариерите на традиционната красота и насърчава другите да направят същото.

24-годишната процъфтяваща модна икона, която живее в Минеаполис, Минесота, не се срамува от меланина, който притежава и се уверява, че и светът го знае. „Моето шоколадово е елегантно. Аз съм представител на народ от воини“, това подчертава и една от многото ѝ снимки в Инстраграм, всяка от които обикновено надхвърля 10 000 харесвания.

Тя разказва за случай, в който шофьорът на „Убер“ ѝ предлага да се опитва да „избели“ кожата си, а нейният единствен отговор е смях. „Няма да повярвате на въпросите, които са ми задавали и погледите, които съм получавала заради кожата си."

Гетуеш не само е застъпник за разнообразие в модната индустрия, но и глас за правата на цветнокожите по света. Дори е наречена „Тъмната кралица“, название, което без проблем приема. „Черното е смело, черно е красиво, черно е злато ... Не позволявайте на американските стандарти да навредят на африканската ви душа.“

Обичайте кожата, в която живеете, без значение какъв е цветът ѝ!