Любовта и уважението между украинския президент Володимир и съпругата му Олена Зеленски се четат и в езика на тялото им, и в постовете им в социалните мрежи, и в думите, с които описват отношенията си в пресата. Множество снимки в профила на Олена в Инстаграм ги показват рамо до рамо, сияещи, държащи се за ръце. Двамата изглеждат неразрушими. И днес те се нуждаят един от друг повече от всякога. Принудена да се крие, пишейки речи за звука на сирените за въздушно нападение, Олена знае, че подобно на мъжа, когото обича, тя е „смъртоносно набелязана“ от Володимир Путин. И все пак тя се издигна до ужасяващата си нова роля на „мишена номер две“ с удивителна смелост, отказвайки да избяга от страната с децата си и вдъхновявайки не само Украйна, но и останалия цивилизован свят с достойнството, с което живее под обстрел.

Само часове след като руснаците нападнаха Украйна за първи път преди две седмици, 44-годишната Олена написа в Инстаграм: „Няма да има паника и сълзи. Ще бъда спокойна и уверена. Децата ми ме гледат. Ще бъда до тях. И до съпруга ми. И с вас.

Как тази майка на две деца и писателка, страняща от светлината на прожекторите, успява да покаже такава изключителна решимост? И как тя завладя сърцето на бившия комик, който спечели уважението и възхищението на западния свят?

Днес, когато очите на света са насочени към тази невероятна двойка, която впечатли всички със своята решимост, патриотизъм и храброст –решихме да разберем повече за тяхната епична любовна история, продължила 27 години.
Прочетете в галерията какво научихме от интервюта и публикации на самата Олена през годините.