Всеки от нас има големи мечти, но колко са наистина отдадени, за да ги осъществят? На пътя на успеха ни заставаме единствено ние самите и историите като тази на Габи Шул ни напомнят, че всъщност няма невъзможни неща, ако наистина вярваме и преодолеем себе си.

Още от малко момиченце Габи обичала да танцува и се занимавала с най-различни артистични и активни занимания, но когато е на девет години трябва да чуе страшната новина - тя имала остеосарком в коляното, вид рак на костите.

Заболяването ѝ е намерено случайно, след като Габи се контузила по време на пързаляне с кънки. Трябвало да ѝ бъде направена рентгенова снимка и тя показала злокачественото образувание.

За да спасят живота ѝ, лекарите прибегнали към ампутация. След нея, те използвали много иновативен начин да закрепят протезата на момиченцето - след като премахнали колянната ѝ става, хирурзите завъртели ходилото ѝ на 180 градуса и го прикрепили към крака, за да функционира като коляно. Когато Габи изпъне ходилото си, протезата се изправя, когато го сгъне - протезата също се сгъва.

Това ѝ помага да сбъдне мечтите си и днес Габи продължава да танцува хип-хоп, джаз, съвременни танци и балет. Освен това тя е говорител на Организацията за борба с рака в детска възраст. Браво на това смело момиче!