В последния епизод на "Ергенът" Евгени покани Елена на разходка с яхта по залез слънце.

Вечерята включваше и бисквитки с късметчета, като на Елена се падна „Ще срещнеш някого, който ще ти помогне да осъществиш мечтите си“.

След срещата с бащата на Евгени Елена изрази и мнението си: „Баща ти е много фин и емоционален човек. Виждам на кого приличаш повече. Майка ти сигурно също ще ми допадне, просто имахме малко време.

Елена добави, че денят е бил много специален. "Досега не съм имала мъж, който да ме прави толкова мека, блага, светнала, одухотворена. Мога да се облегна на теб и да се успокоя. Имаше момент, в който е смятах, че физическата ми обвивка не е достатъчна, за да заинтригува този мъж.

За нещастие, в края на предаването Евгени каза на Елена, че е "перфектната жена, но не за него".

Веднага, след като разбра, че не е неговото момиче, първите думи на Елена бяха: "Благодаря ти, че ми показа какво е да обичаш така, както не си и представях, че може. Ти ми показа какво е това, за което си мечтая. И аз ще го следвам и ще го търся. Ти продължавай с това приключение.Ще се прибера сама! Но ще знам, че съм опитала. Нищо че не е споделено. Повече се равам, че стигнах до тук, по този начин, отколкото да си тръгна, стояла в ъгъла, скрита, неспособна да рискува. Понякога, като рискуваш, залогът е голям. И не винаги печелиш!" - бяха финалните й думи.

В профила си в Инстаграм красивата и интелигентна Елена написа следното: 

"Вярвам, че последните три месеца осъзнахме малко повече големите въпроси за женствеността, борбата и любовта, разголването, истината, женското приятелство и мъжката чест.

Финалът е днес, а аз истински благодаря на себе си и “Ергенът”, че ми помогна да открия всички тези проявления в себе си."