Предпоследният епизод на романтичното предаване "Ергенът" завърши с разочарование за една от участничките. Последната Церемония на розата бе излъчена и от нея без бодливото, но красиво цвете на любовта, си тръгна очарователната и вечно усмихната Микаела.

По време на срещата си с Евгени Мика сподели: "С Евгени искам да преживея всичко. Искам да продължавам да излизам от зоната си на комфорт с него, искам да споделям всяка емоция с него. Изобщо всичко ново бих го преживяла с него." Евгени пък сподели на студентката по право: "Микаела е изящна. Много ярка индивидуалност, чар и красота. Тази детска искреност, тази усмивка и този поглед – просто е изключителна. Не ми е лесно." 

Е, след срещата с трите грации на финала и техните родители Евгени бе изправен пред трудното решение да изгони една от тях.

Евгени: "Това е едно от най-трудните решения, които съм взимал. Ти си невероятен човек. Ти си човекът усмивка. Много те харесвам."

Мика, с усмивка на лице, му отвърна: "В момента има болка в гърдите ми. Разочарована съм, мъчно ми е. Мъчно ми е, защото това нещо приключва. Мъчно ми е, защото ми се искаше още да имам време с #Евгени, да мога наистина да се отпусна с него и да си разгърна емоциите…Той е много специален за мен и ме накара отново да повярвам в истинските чувства и емоции."

А ето и какво написа самата Мика броени минути след епизода в своя профил: "Разбрах, че ще се плува в бурни води, веднага след втория коктейл с Е. Точно тогава, сред женска врява и шум от дантела се роди и първият лозунг: "В любов и във война няма правила". Това пък донесе "Двоен стандарт", пулсиращи вени, арогантност на всяка цена. Всъщност, много театър и малко майсторство... Липсваше ни онова доброто, женското дето можеше да озари и душата на разбойник. Късмет, че бяхме "статистките", за да дадем ореол. На нещо сиво, съсухрено и жилаво, в което живителен сок не течеше.
Не е моя тази битка. Сърцето ми е чисто. Каузата ми е любов, към себе си и към хората.

Скъпи хора, днес напускам като победител.

Нека, войната за розата (зрителят) продължи. Едни се бият с вятърни мелници, други строят пясъчни замъци...докато всъщност всички търсят себе си.
Как се води битка от фанатични герои за фанатични каузи? Без срам от хората и страх от Бога.

Мили мои, не всичко е на всяка цена!"

Мика, истински ти симпатизирахме! Истинска докрай! Очакваме финалът!