Кейт Мидълтън и принц Уилям показаха новия член на семейството. Това е третото дете на херцогинята на Кеймбридж и британския престолонаследник.

Момченцето проплака за първи път в 11.01 ч. местно време в лондонската болница "Сейнт Мери".

Двойката вече се радва на 4-годишния Джордж и малката Шарлот, която само след седмица ще навърши три годинки.

Малкият принц, който е пети поред за наследяване на трона, тежи 3900 кг. Той идва на бял свят в деня, когато католиците отбелязват Гергьовден, предаде Нова тв.

Принц Уилям е присъствал на раждането. До момента името на новороденото все още не е обявено официално. Засега фаворити на букмейкърите са Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип. Именно Артър е едно от имената както на принц Чарлз, така и на принц Уилям.

Уилям и Кейт вече получиха поздравления за новия член на семейството си от кралския дворец, както и от британския премиер Тереза Мей.

Само няколко часа след раждането принц Уилям доведе в болницата принц Джордж и принцеса Шарлот. След това всички заедно напуснаха болницата.

Новият принц е шести правнук на кралица Eлизабет Втора и пети поред наследник на трона след по-големия си брат - 4-годишният Джордж и 2-годишната си сестра Шарлот. Преди тях са баща им принц Уилям и дядо им принц Чарлз.