Мъже от целия свят се включиха в любопитна инициатива в подкрепата на благородна кауза - спирането на насилието срещу децата.

Тя е по инициатива на австралийската неправителствена организация YGAP, която окуражава мъжете да се включат в нейната кампания, наречена Polished Man. Оказва се, че по статистика на организацията 1 от 5 деца стават жертва на физическо и/или сексуални насилие, преди да навършат 18. Всеки мъж, който иска да се включи в благородната кауза, която цели да привлече общественото внимание към проблема и да набере средства за справянето с него, може да лакира един от пръстите на ръката си. 

Тази година кампанията подкрепиха имена като актьора Крис Хемсуърт и Тайлър Блекбърн, фотографът Дейвид Хигс и олимпийският медалист Майкъл Клим.

Идеята за Polished Man хрумнала на директорът на YGAP Елиът Костело, след като се запознал със спасено момиченце на име Теа от Камбоджа. Тогава Теа била на 8 годинки и била физически и сексуално насилвана в продължение на две години, след като попаднала в сиропиталище. След като Костело се запознал с Теа, той бил очарован от малкото момиченце, а то толкова го харесало, че нарисувало сърце на ръката му и лакирало ноктите му в син цвят.

Заради тази истинска история, която искрено трогнала Костело, той решил да започне да лакира един от пръстите си, за да не забравя никога случващото се по света и да сподели опита си с други хора, които биха могли също да помогнат на децата в беда. 

"Силата да спрете това е във вашите ръце. Всичко започва с лакирането на един нокът. Нокътят води до разговор. Разговорът до дарение. Това дарение ни дава възможност да работим за превенцията и защитата на децата" - разкрива сайтът на Polished Man.

От асоциацията не са забравили и дамите, като ги окуражава да помогнат с лакирането на своите господа и да споделят тяхна снимка с надпис "I prefer a #PolishedMan" - "Предпочитам #PolishedMan".