„Кой те е ударил?“, „Май си прекалила с търкането в банята - свалила си част от кожата си!“, „Имаш червило навсякъде по лицето!“. Това са някои от шегите и коментарите, които моделите в тази фотосесия са чували многократно. Снимките са дело на датската фотографка Линда Хансен и са под общото название Nevus Flammeus.

Nevus flammeus (известни още като петна портвайн) се срещат при около 0.3% от новородените. Родилните петна са плоски, с тъмночервен до лилав цвят и са налице още при раждането. Ако срещнете човек с nevus flammeus на улицата, се смята за невъзпитано да го оглеждате, затова много хора извръщат поглед и се правят, че нищо не виждат. Но Линда Хансен насърчава да се вгледате в нейните модели и да погледнете отвъд родилния белег. 

„Искам хората да се „сблъскат“ с моите снимки, казва Хансен. Колко дълго ще гледате снимките? Кога ще започнете да виждате и другите детайли в снимката, не само белезите? Носът и дрехите, които са леко измачкани. Всички онези малки детайли, които са важни. Когато си се вглеждал достатъчно дълго в един човек, белегът вече не е толкова интересен. Аз сравнявам тези петна с татуировките - те са интересни, специални знаци с история. И са красиви.“