Последният пролетен месец ще продължи да ни радва не само с дълги празнични почивни дни, но и с хармонични аспекти между планетите. Секстилът на Слънцето и Сатурн във вторник ще помогне на мнозина да покажат най-добрите качества на характера си. И въпреки че най-значимите аспекти на Сатурн са съвпад или опозиция, секстилът ще бъде много благоприятен. Ще има ясна тенденция към разумни действия и информирани решения. Повишаването на самоконтрола ще ви помогне да контролирате по-добре емоциите си, а това ще ви помогне да избегнете сериозни грешки и грешни изчисления. В деловата сфера ще успеят Овен и Лъв, както и тези, които имат хармоничен Сатурн в личния си хороскоп.

Тук са ефективни контактите с ръководството и кариерното развитие. Везни, Скорпион, Козирог и Водолей могат спокойно да започнат големи проекти - те имат всички шансове да станат успешни и да донесат добри приходи. Подобряване на здравето ще усетят и тези, които имат хронични заболявания – това ще се отрази особено на Телци, Дева и Рак, които ще могат да водят по-активен начин на живот. Близнаци, Стрелец и Риби ще успеят да подобрят отношенията с партньорите си, особено ако последните са по-възрастни. През периода на секстил на Слънцето и Сатурн ще бъдат актуални въпросите за отношенията с роднини и деца, които трябва да бъдат укрепени, разчитайки не само на чувство за дълг и дисциплина, но и на съвместни дела и хобита.

Новолунието в знака Телец на 8 май леко ще намали самоконтрола в проявите на емоции, особено негативни, а също така ще помогне на мнозина да видят възможности и перспективи за себе си в сферата на бизнеса. Телец, Дева и Козирог ще успеят да подобрят отношенията със своята половинка, да сключат мир и в случай на конфликти да стигнат до някакъв вид консенсус по отношение на спорни ситуации. Раците могат неочаквано да се влюбят в някой от техния кръг, на когото преди това не са обръщали внимание, докато Овен, Лъв и Стрелец, напротив, ще концентрират вниманието си върху децата, роднините и семейния уют. Близнаци, Везни и Водолей ще успеят да подобрят финансовото си състояние благодарение на собствените си таланти и постоянство. Скорпионите и Рибите ще успеят да решат много важни въпроси, като прилагат прагматизма и логиката на практика, като изтласкват настрана емоциите и чувствата.

Съвпадът на Меркурий и Хирон през втората половина на седмицата ще ви помогне перфектно да се ориентирате в потока от информация, да направите правилните изводи и да разберете логиката на текущите събития. Близнаци и Дева особено ще почувстват положителното влияние на тази връзка, важно е само да не се натоварвате много, да не се задълбочавате в чужди дела, когато не ви искат. Овен, Лъв и Стрелец ще бъдат успешни в професионалната сфера: срещите, преговорите и комуникацията ще бъдат успешни. Телец, Дева и Козирог ще могат да работят с големи количества числа и информация и лесно да намират необходимото и важно за себе си и бизнеса си. Раците, Скорпионите и Рибите ще се почувстват като истински детективи, способни да разнищят всеки сложен случай, веднага да разберат мотивите, да съпоставят фактите и да видят най-малките, най-незначителните подробности. Везните и Водолеите неочаквано ще могат да намерят любимо занимание или хоби за себе си, което не само ще донесе удовлетворение, но и, вероятно, допълнителен доход.

Вижте в галерията какво още ви очаква през втората седмица на май според зодиакалния ви знак: