Предпоследната седмица на отиващата си година от астрологична гледна точка обещава да бъде двусмислена. Въпреки това ще има повече положителни тенденции, отколкото отрицателни. Ще можете да видите щастливи шансове и възможности и да се възползвате от тях навреме.
Понеделник ще зарадва земляните с хармоничния аспект на Меркурий и Юпитер, който ще се отрази най-добре на деловата сфера. Особено успешни ще бъдат бизнесите, свързани с други държави и издателската дейност. Тези, които са загрижени за проблеми с кариерата, ще имат добри възможности да направят крачка напред. Особено успешни ще бъдат Девите и Близнаците, които ще претърпят положителни промени в работата и бизнеса. Стрелец и Риби ще успеят да подобрят здравето си и романтичната част от живота си, като в същото време установяват отношения с роднини. През следващите няколко дни на представителите на всички знаци от зодиакалния кръг се препоръчва да проявяват благотворителност, да оказват помощ и да отделят време за доброволчески дейности - през периода на тригон Меркурий-Юпитер добрите дела могат качествено да подобрят съдбата ви.

Положителният аспект на секстила на Меркурий и Сатурн ще помогне на Козирозите и Водолеите при решаването на професионални проблеми. Последните ще имат възможност успешно да затворят дългогодишни проблеми благодарение на собствените си усилия, концентрация и спестяване на ресурси. На Девите и Близнаците се препоръчва да се вслушват в съветите на по-възрастните и да установяват контакти с авторитети и началници. За Везни този период е благоприятен по въпросите на придобиването на собственост и установяването на сериозни отношения в областта на романтиката.

Венера, планетата на малкото щастие, ще бъде в опозиция с Уран, което ще внесе напрежение в бизнес процесите за Риби и Везни и трудности в сферата на отношенията за Козирози и Водолей. Рибите рискуват да обидят бизнес партньори или колеги, което ще провокира финансови проблеми за тях, а Козирозите и Водолеите (поради емоционалната си нестабилност) ще настроят срещу себе си не само приятели и роднини, но и половинката си. За здравето неблагоприятна е опозицията на Венера и Уран - на фокус ще бъдат страдащите от заболявания на кръвоносната система. Тези, които имат хронични хормонални проблеми, включително тези, свързани с щитовидната и тимусната жлеза, ще бъдат малко по-малко засегнати.

Съвпадът на Слънцето и Меркурий в петък ще бъде добър период за вземане на ясни, точни и значими решения. Всякакви бизнес пътувания, командировки, срещи и комуникации ще бъдат благоприятни. Овен и Лъв ще имат възможност да се помирят с близки, приятели, партньори или колеги от работата. На Телец, Близнаци и Стрелец се препоръчва да прекарват колкото се може повече време с деца или по-млади роднини. Творческата работа ще бъде особено успешна за Лъв и Дева, които ще бъдат вдъхновени от нови идеи. Малки, но приятни финансови постъпления са възможни за Овен и Близнаци.

Последният хармоничен аспект на Слънцето и Сатурн ще помогне на тези, които са решени да постигнат резултати в бизнеса чрез постоянство и планиране. Водолей, Козирог, Лъв и Овен ще успеят да подобрят отношенията с началниците си или влиятелни хора. В същото време трябва да избягвате всякакви сделки с недвижими имоти или земя. Почивните дни не са много подходящи за забавление или посещение на обществени събития, затова е по-добре да ги прекарате у дома, насаме с любим човек или в тесен кръг от роднини. Раците, Скорпионите и Рибите могат да излязат сред природата, но все пак е по-добре да дадете приоритет на тихите разходки в парка. Стрелецът трябва да се погрижи за домакинските задължения и да подобри жилищното пространство за цялото семейство, а Везните трябва да отделят време за грижа за здравето и външния си вид.

Вижте в галерията какво още очаква всяка зодия през следващата седмица: