Дама, която се опитвала да имитира визията на Барби, признава, че е станала „100% по-готина“, благодарение на преобразяване. Джейд от Бристъл, Великобритания, е окуражена да изостави перхидролената си визия, евтините удължения за коса и мигли, както и изкуствения тен от екип стилисти в ново телевизионно предаване.

20-годишното момиче прикривало естествените си красиви черти и безупречната си бяла кожа под тежък грим, а постоянното носене на удължения за коса довело до оредяване на косата й на места.

Като тийнейджърка тя се подложила на пластична операция, от която бюстът й наедрял от размер А на размер G и тя обожавала да показва „даденостите“ си в тесни розови облекла – кошмарът на майка й и приятеля й.

Джейд признава, че е обожавала Барби визията си, макар и да й носела доста негативно внимание.

Тя признава, че слабичката руса играчка е нейната модна икона и дори има татуировка на Барби на ръката си. „Барби е перфектната кукла, опитвам се да приличам повече на нея“, признава Джейд. „Когато някой ми кажеше, че приличам на надуваема кукла, аз го приемах комплимент. Осъзнавам, че съм прекалено натруфена и различна, когато се погледна в огледалото, но просто обожавам Барби. Тя ме промени като личност, започнах да се държа различно и това ми дава увереност“.

Джейд признава, че си нанася бронзант два пъти дневно, тъй като се чувствала гола без него и изрусява косата си с перхидрол всеки месец. Преди трансформацията си, тя разказвала, че не се чувства уверена без Барби визията си – „Чувствам се ужасно. Не бих излязла така от вкъщи, не бих отишла дори и до магазина“.

Но майката на Джейд - Кели и нейният приятел не одобрявали визията й. Кели споделила с дъщеря си, че не трябва да бъде Барби, за да бъде красива“, а приятелят на Джейд мразел начина, по който другите мъже оглеждат бюста й. Джейд отказвала да ги послуша, признавайки, че е срамежлива и че дръзката й визия стимулира самочувствието й.

„Получавам ужасни коментари през цялото време и е наистина разстройващо, но успявам да ги игнорирам“, заявява тя.

Но екипът на предаването, в което Джейд участва, се надявал, че тя ще се вслуша в мнението на публиката, когато трябвало да оцени визията й от 1 до 10. Тя признава, че се почувствала подтисната, когато разбрала, че хората мислят, че тенът й я кара да изглежда сякаш се е къпала в кал и получила единствено оценки 1 или 2.

Именно затова Джейд помолила екипът на предаването да й помогне да повиши оценката си. Фризьорът Даниъл заявява „Тенът й е като препечен, гърдите й преливат, а визията на Барби е прекалена. Трябва да разчупим черупката й и да стигнем до вътрешната й красота“. Той забелязва, че обсебването от Барби се е отразило на косата й – евтините удължения за коса на места са довели до плешиви петна.

Даниъл боядисал косата на Джейд в по-мек нюанс на русото и й е подарил по-качествени удължения, но смята, че тя може и без тях, ако спре да изрусява косата си и й позволи да израсте наново. Той я посъветвал да приема хранителни добавки, за да стимулира естественото здраве на косата й.

В същото време гримьорката Мелиса се отървала от изкуствения тен на Джейд и й придала по-естествена визия. Тя обяснява: „Когато Джейд се появи, можех да видя, че е красиво момиче, но се крие под изкуствения тен и ужасяващия грим“.

Стилистката Грейс показала, че по-малкото може да бъде повече по отношение на фигурата й, съветвайки я да носи гащеризони и рокли с паднали рамене, вместо къси поли и корсети. „Надявам се, че направихме всичко възможно, за да й покажем, че е по-добре да бъде себе си, вместо надуваема кукла“.

Джейд била удивена и възхитена от новата си визия след пълната промяна. „Изглеждам наистина различно, шокирана съм“, заявява тя.

Признавайки грешките си в миналото, тя е категорична: „Чувствам се като идиотка, когато гледам свои стари снимки – какво съм правила?“. По отношение на новата си визия тя смята, че роклите, които са избрали стилистите за нея са наистина женствени, карат раменете й да изглеждат красиво и се чувства наистина удобно. „Също така харесвам новата си коса и грим“, обобщава Джейд.

Даниъл се съгласява, че новата й визия е изключително подобрение, като й казал, че вече прилича на жена, а не на травестит.

Най-възхитена от всички е Кели, която плакала от щастие, когато видяла новата визия на дъщеря си. „Тя изглежда невероятно, бях забравила как изглежда истинската Джейд“, отбелязва тя. „Толкова е красива, благодаря на всички, наистина съм горда. Надявам се, че това ще й покаже колко красива може да бъде и че не се нуждае от изкуствените тен и коса“. Когато публиката трябвало да оцени новата визия на Джейд, оценката й била 9.8 от 10, а хората смятали, че изглежда „невероятно“ и „удивително“.

Джейд е категорична, че стилистите са я убедили да изостави Барби визията завинаги. „Много по-щастлива съм сега и мисля, че хората ще ме възприемат по-сериозно“, отбелязва тя.