Ако някога сте се чудили какво е да родиш по време на полет, ето отговора: молете се някой от спътниците ви да е медицинско лице. Точно както Д-р. Сидж Хемал, 27-годишен уролог от клиниката в Университета на Кликлейк в Кливлънд, който изроди момченце по време на 8 часов полет от Париж до Ню Йорк.

Сидж се връщал в Щатите след престой в Индия и по време на дългото пътуване се надявал да се наслади само на чаша шампанско и приятната атмосфера на първа класа, когато негова спътница започнала да ражда, една седмица по-рано от предвиденото. Това се случило на 4 часа от Ню Йорк и 2 часа от най-близката станция за аварийно кацане.

Докторът трябвало да помогне на 41-годишна жена да роди бебето си и това се случило само за 30 минути и с помощта на оскъдните медицински принадлежности в самолета.

Учудващо, той използвал връзки за обувки, за да завърже пъпната връв на бебето Джейк и неговата майка, а на помощ му се притекъл френският педиатър д-р Стефани Ортолан, който седял до него на борда на полета.
Въпреки че е уролог, Д-р Хемал е изродил общо 7 бебета по време на обучението си и въпреки умората, която изпитвал, се справил блестящо.
Майката и бебето са в добро здраве въпреки преживяването и започват живота си заедно.