Животът наистина е едно невероятно приключение за всички нас. И макар понякога да носи големи падения и разочарования, често ни подарява моменти, издигащи ни в облаците.

Именно такава е историята, с която ще ви запознаем днес - срещата на Тед Нобс и Джеф, двама братя, разделени след края на Втората световна война. Срещата им в Австралия, 77 години след раздялата им, няма как да не ви разчувства.

Джеф е отделен от семейството си и братята си Тед, Джон и Бари, след като майка им почива от рак на 30-годишна възраст през 1945 г. Тогава той е само на една година, а баща му Алберт смята, че няма да може да работи и да се грижи за него едновременно. За да му даде шанс за по-добър живот, Албърт дава Джеф за осиновяване. До седемгодишна възраст Джеф живее в Англия, след което той и семейството му се преместват в Австралия. Именно там младият мъж се устройва и съдава свой собствен живот, жени се и има 8 деца.

През годините братята му многократно се опитвали да го намерят, но напразно. "Няколко пъти се опитвахме да го намерим. Първото търсене беше през 1994 г., а следващото през 2004 г., когато бяхме в Центъра за подкрепа на пълнолетни, предадени за осиновяване. Нашият брат Бари също правеше независими издирвания, а в същото време се оказва, че Джеф също ни е търсил", казва Тед.

Но ето, че най-накрая, през 2014 г. братята получават щастлива новина. "Четири години след смъртта на най-големия брат Джон, Джеф намира Бари и му пише писмо. Едно телефонно обаждане преобърна животите ни. Беше прекрасно, но и трудно и все пак ни намери. Мислех, че никога няма да се видим", продължава Тед.

Братята продължили да поддържат контакти и Джеф планирал да отиде в Англия. За съжаление, пандемията проваля плановете на всички. "Джеф планираше да дойде в Англия за 80-ия ми рожден ден, но след това избухна пандемията от COVID. На партито в хотела синът му Кристофър изпрати видео на Джеф, който ми пожелава честит рожден ден. Реших да посетя Джеф в Сидни. Не бях пътувал със самолет от 50 години, трябваше да си взема паспорт. Радвах се да видя отново брат си и децата му. Получих покана за сватбата на племенницата му", разказва през сълзи Тед за решението да пътува до Австралия.

След емоционалната среща, почти 8 десетилетия по-късно, Тед казва: "Изживяването да срещнеш Джеф, моето братче, за първи път, бе наистина невероятно! Ще го помня до края на живота си!"