Актуалният маникюр за 2024 включва много тенденции за красота, в които вече сме се влюбили. Но една от най-популярните идеи е този, базиран на основния нюанс на годината според института Pantone, който е прасковен цвят с деликатен нюанс на кисело мляко.

По традиция всеки декември институтът Pantone обявява името на основния цвят на следващата година. Понякога изборът на експерти в областта на цвета е почти невъзможно да се предвиди, а решението им изглежда възможно най-логично. Например за тази година, в навечерието на премиерата на най-популярния филм за 2023 г. „Барби“, пурпурното бе обявено за цвят на годината - всъщност основният нюанс в барбикор естетиката.

Цветът на 2024 г., според Pantone, ще бъде мек оранжев тон, който експертите наричат „прасковен пух“. Този избор също можеше да бъде предвиден: в крайна сметка институтът нарече различни варианти на оранжево, както и дискретния и топъл нюд, най-модерните опции за сезон есен-зима 2023/2024. Време е да се насладите на техния красив дует: в дрехите, грима и, разбира се, маникюра.

Изпълнителният директор на Pantone Лиатрис Айсман описва цвета като кадифен и деликатен вариант на класическия прасковен нюанс, който „излъчва топлина и модерна елегантност“. Вероятно изборът на основния тон за 2024 г. не би могъл да се случи без влиянието на модерната естетика на „тихия лукс“!

Не се съмняваме, че на първо място „прасковеният пух“ ще бъде оценен от любителите на нюд маникюра - сред които има толкова много фенове на стиловете Old Money и „тих лукс“. През студения сезон той ще изпъкне красиво на фона на минималистичните зимни тоалети, а през лятото ще подчертае дълбочината на загара ви и няма да противоречи на бижутата по ръцете ви.

Как да си направим най-модерния маникюр за 2024 г.? Допълнете своя прасковен лак с полупрозрачен втрит на нокътя блясък. Не се съмняваме, че скоро ще видим такъв дизайн на ръцете на главната модна икона на ноктите Хейли Бийбър!

Като цяло цветът може да се интегрира във всяка идея за дизайн на ноктите. Този деликатен тон се съчетава добре с други нюд и пастелни цветове и допълва ярки контрастиращи такива - дори смели опции като червено или черно.

Тъй като нежната праскова подхожда на всяка форма и дължина на ноктите, ще омекоти крайния резултат и ще помогне да се скрият някои несъвършенства в маникюра.

Основният нюанс за следващата година изглежда ли ви доста базисен и неизразителен? В този случай препоръчваме да следвате допълнителните препоръки на института Pantone и да изберете един от нюансите на оранжевото, вече споменати в началото, които се препоръчват да се използват до началото на пролетта - например, енергично оранжево с наситен коралов подтон или по-богатият вариант под името “Burnt Sienna”.

Вижте идеи за маникюр в най-актуалния цвят за 2024 г. в галерията: