Хумусът е една от любимите пасти в арабската кухня, която се приготвя бързо и може да се използва както като дип, така и като гарнитура към всякакви меса и зеленчуци. Днес тази удивителна паста е изключително популярна в много страни от Израел и Турция чак до Гърция и Кипър. Още Хипократ е отбелязал, че тази вкусна паста от нахут и тахан съдържа голямо количество фосфор и триптофан, които подобряват работата на мозъка и сърдечно-съдовата система. И независимо, че базовата рецепта за хумуса е една, всеизвестно е, че подправките играят главна роля в арабската кухня, съответно в различните рецепти готвачи и обикновените домакини добавят както различни съставки, така и различни подправки. Така, днес, специално за вас сме подготвили най-добрите рецепти за приготвянето на хумус.
Евгения Генчева
14.11.2015