Наскоро 48-годишната фотографка Лоис Илейн Латърн използва изкуствен интелект (и малко фотошоп), за да си представи как биха изглеждали знаменитостите, които вече не са сред нас като възрастни хора, и зашеметяващите резултати са споделени над 42 000 пъти.

Лоис споделя: „Малко съм обсебена от Мерилин Монро и възнамерявах просто да направя нейния портрет, защото всички заслужаваме да видим как би изглеждала тя като по-възрастна жена. Харесаха ми резултатите, така че просто продължих с други хора, които харесвам и които си отидоха твърде рано."

Технологичният процес на изкуствения интелект за Лоис бил труден на моменти, но в крайна сметка се получило задоволително, след като използвала фотошоп. „Понякога с изкуствения интелект се получава доста бързо и трябва да променям десетки пъти, за да получа нещо, което мога да коригирам малко във фотошоп, за да прилича повече на знаменитостите. Изкуственият интелект има проблем с човешките ръце по някаква причина, така че ги поправям. Справям се добре с Фотошоп, тъй като го използвам ежедневно в работата си."

А реакциите за нейните портрети са невероятни. „Правех ги за собствено удовлетворение, но броят на споделянията, които имат, ме изумява“, каза Лоис. „Получих много съобщения от хора, които ме молят да правя снимки на знаменитости, които съм пропуснала, или ми казват колко щастливи са били да видят някого, на когото се възхищават като по-възрастен, защото няма да имат това удоволствие.“

Вижте и вие част от нейните портрети в галерията: