Знаете ли че, 1 на 20 000 души се ражда албинос? Албинизмът е генетично заболяване, при което образуването на пигмента меланин е нарушено и това засяга кожата, очите и дори косата - те просто са бели.

Може би сте чели, а дори и виждали на живо хора, носители на "титлата" албинос, но едва ли подозирате колко голяма е стигмата около това състояние, особено на места където такива хора силно се отличават от останалата част на народа в държавата, където живеят - например в Африка или Азия.

В Китай албинизмът е считан за проклятие и толкова много деца са отритнати, дискриминирани и дори изоставяни като бебета, веднага след като дойдат на бял свят...Това се случва и с Ксуели Абинг (Xueli Abbing), но за щастие съдбата е на нейна страна и тя е осиновена от холандско семейство, когато е само на 3 годинки.

Събитията в живота ѝ се развиват толкова успешно, че когато е на 11 години, тя вече е навлязла в света на модата, повишавайки информираността за албинизма и защитавайки идеята, че и албиносите са хора и заслужават шанс да бъдат обичани, уважавани и да успяват кариерно.

Ксуели става модел на Vogue и към днешна дата е един от най-високо платените и търсени за снимки модели. Повече нейни снимки може да разгледате в профила ѝ в Instagram. Ние сме ви приготвили 24 нейни снимки, за да се убедите в истинската красота и уникалност на хората албиноси и в частност - тази на Ксуели!