Декемврийското пълнолуние още се нарича студено и всички ще усетим влиянието му. 

Защо декемврийското пълнолуние се нарича студено?

Всяко пълнолуние има специално име, което е свързано с условията, при които се появява Точно както месец септември е жътва, защото е сезонът на прибиране на реколтата. А декемврийското пълнолуние отбелязва настъпването на зимата и е първата поява на пълнолуние в студени дни. Тази година това пълнолуние настъпва малко по-рано, отколкото през предишните години, и се появява на нощното небе на 7 декември.

Кой знак ще бъде начело?

През декември Луната преминава през няколко знака, но Пълнолунието обикновено се появява в противоположния знак на Слънцето - когато то е в Стрелец (през декември), Пълнолунието е в противоположния знак Близнаци и това ще диктува енергията на този период. Близнаци е променлив знак, който често се свързва с чувството за двойственост и любопитство, и вероятно всички ще изпитваме нужда да изразим истинската си същност.

Какво е духовното значение на студената луна?

Духовното значение на студената луна е свързано с нейното място - тя е последното пълнолуние за годината и представлява време за подробен и сложен размисъл. Приемете духа на двойствеността на Близнаци и балансирайте мислите за миналото, настоящето и бъдещето в ума си. Декемврийското пълнолуние носи време за размисъл и поглед напред, което е подходящ начин да завършим годината.