Докато очаквате новата година, може да правите две неща: да размишлявате върху важните си постижения за 2022 г. и да чертаете планове за следващата. Това съвпада перфектно със сезона на Козирога, който се пада между 22 декември и 19 януари. Не само, че трудолюбивият Козирог налага характерната си твърда любов на всички зодиакални знаци, но ни очаква и ретроградност. Поради тази причина ще искате да знаете точно как небесните събития през сезона на Козирога ще повлияят на зодията ви и как да работите с тази енергия на кариеристи.

Когато един амбициозен Козирог си постави цел, той полага усилия, за да я постигне - което може да обясни мотивацията, която изпитваме по време на неговия сезон. Непоклатимата му вяра и прагматичен подход към живота ни вдъхновяват да работим здраво и да гледаме на нещата рационално, а не емоционално. Тъй като сезонът на Козирога винаги започва със зимното слънцестоене, това е красив момент за размисъл и набелязване на нови цели. 

Въпреки силните вибрации на този сезон, има няколко важни момента. Първо, Марс все още е ретрограден до 12 януари и ще продължи да отнема енергията ни. Ретроградният Меркурий пък прави нещата още по-драматични, тъй като започва на 29 декември. Това често насърчава носталгията... и нека бъдем честни – има го изкушението да изпратите съобщение на бившия си или да се върнете към старите навици. За щастие, има много малко неща, които плашат един авторитетен Козирог. 

„Отделете това време за размисъл, за любов към себе си и завършете годината, като изясните какво искате за следващата“, съветва астроложката Меган Микелена. Следващите няколко седмици ще засегнат всички по различен начин. Разберете как сезонът на Козирога ще се отрази на вашата зодия.