От огнени знаци като Овен и Лъв до водни знаци като Риби, ето всичко, което трябва да знаете за съвместимостта с Близнаци, според астролозите.

Близнаците често се смятат за най-нехаресвания знак в зодиака, въпреки че „най-неразбраният“ такъв би било по-подходящо описание – тоест, докато не намерят правилната си половинка.

Тъй като небесните близнаци символизират знака, Близнаците са склонни да бъдат несправедливо определени като двулични или манипулативни. В действителност обаче имат естествена двойственост и присъща способност да виждат и двете перспективи на всяка ситуация.

„Те може да имат две страни на личността си - едната, която показват на света, и другата, която скриват“, казва Кайл Томас, звезден астролог. Въпреки това, не мамят и са искрени.

Напротив, „Близнаците са майстори на идеи, думи и връзки“, твърди Томас. Управлявани от Меркурий, планетата на комуникацията и изразяването, Близнаците „са гъвкави и многостранни в общуването с другите“.

Що се отнася до романтиката обаче, имат репутацията на донякъде на несериозни и неангажиращи, смята авторът и астролог Бетани Никол. Те са склонни да жадуват за „промяна, свобода и движение“, което може да направи дългосрочните им връзки по-предизвикателни.

„Могат внезапно да загубят интерес към някого без видима причина и да се насочат към следващия човек, преди предишният дори да разбере какво се е случило“, казва тя.

Въпреки тази нестабилност, Близнаците са забавни и ентусиазирани партньори. „Те гледат на любовта като на изследване на себе си, другите и света“, твърди Томас.

Вече сме в сезона на Близнаците – той продължава от 21 май до 20 юни, но започва на 20 май до 19 юни през 2024 г. – казваме ви всичко, което трябва да знаете за съвместимостта на Близнаците с други зодиакални знаци. Вижте в галерията: