Марс в хороскопа на една жена често се нарича образ на идеалния любовник или олицетворение на мъжките качества на самата жена. Но всъщност, ако се обърнем към класическата психология на Карл Густав Юнг, Марс в наталната карта на жената е нейният Анимус. Тоест вътрешният мъж, който дава усещане за сигурност за проявата на нейната сексуалност, радост и жизненост.

Тя се формира в детството: в хармоничните отношения с баща си момичето получава разрешение от Анимуса да обича себе си и да се наслаждава на своята женственост. При деструктивен опит в детството момичето е погълнато от Анимуса и се опитва да го "победи" чрез конфликти с мъжете: влиза във връзки със слаби, съзависими партньори или избира типа садистична връзка.

За да разберете какъв мъж е способен да събуди у вас сексуалността, удоволствието от живота и радостта да бъдете себе си, трябва да откриете Марс в хороскопа си. За да направите това, изчислете своята натална карта във всеки безплатен астрологичен сайт. След това ще видите предписаните данни от вашата натална карта, включително знака и дома на вашия Марс. Какво означават те вижте в галерията: