Валентино е името на нещастното котенце, което никой човек не искал да докосне по много причини. Козината му била втвърдена и заплетена от мръсотия. Очичките му били притворени от подуването и не можело да вижда нищо. На всичкото отгоре горкото животинче страдало от саркоптична краста – състояние, което е силно заразно както за котките, така и за хората. Но когато Илейн Сийманс минала покрай клетката на Валентино в приюта миналата седмица и чула неговият плач за помощ, тя знаела какво да направи.

„Той протегна малката си лапичка и издаде съвсем тихо „мяу““, разказва Сийманс. „Сякаш ми крещеше, без да го вербализира: „Моля те, помогни ми!“... има моменти, в които не е вариант да продължиш напред. Просто трябва да спреш. Това беше един от тези мигове“. Жената допряла котенцето директно до сърцето си и дори не носела ръкавици.

„Когато го взех, той положи малката си главичка на рамото ми“, спомня си Сийманс. „Това беше моментът. Трябваше да го избавя“. Спасителката се свързала със специалисти, които отвели котенцето на лекар. Там то получава необходимите медицински грижи и се надяваме, че скоро ще бъде готов за осиновяване.