Инстаграм профил, публикуващ само снимки на сладки пухкави азиатски бебчета стана хит в Интернет и събра над 50 000 последователи. В страницата са качени повече от 500 снимки на новородени и бебета от Източна Азия, които се усмихват, плачат, играят си с животинки, щипкани са по бузките и правят различни симпатични неща пред камерата.

Мел, австралийка от тайландски произход, която работи като редактор и консултант по социалните мрежи, започнала да публикува снимки на сладки бебета, които срещала по улиците, но по-късно започнала да качва и снимки, изпращани от родителите.

Както самата тя посочва, не всички снимки в страницата са традиционните бебешки снимки.

С други думи, хлапетата не винаги позират с усмивка. Понякога правят щури физиономии, цупят се или плачат – нещо, което според нея майките от Япония и Корея много обичат да заснемат.

Други кадри показват бебчета в костюми и пижамки, украсени със снапчат филтри, а много популярни са и снимките във ваната.

Мел също така добавя и забавен текст под снимките, написан сякаш от гледната точка на самите бебета.

„Забавните надписи под снимките на децата са най-приятната част за мен“, казва тя. „Мисля, че част от последователите са привлечени точно от тях, докато други просто се наслаждават на сладките кадри“.

Публиката в момента наброява 55 400 души – включително Челси Хендлър и Кандис Суейнпоел.

Мел признава, че някои коментари я карат да се чуди дали страницата не е грешка.

„Понякога чета странни коментари от хора, които ме карат да се чудя дали името на страницата „Малки нежни азиатчета“ не е грешка“. Но в повечето случаи от страницата струи истинско и неподправено щастие!"