Всичко, от което се нуждаем, е любов... любов и доброта. Любовта ни помага да се борим с най-коварните болести, добрината ни помага в най-тежките моменти от живота ни. Те ни дават сила и смисъл, защото, ако сърцето ти е пълно с щастие, имаш причина да живееш.

Ние вярваме, че никое добро дело не е незначително и безсмислено. Всяка проява на добрина прави света малко по-добър. Затова искаме да ти споделим 10 истински истории от изминалата година, които ни трогнаха. В тях ще прочетете за най-обикновени хора с големи сърца. 

Жена е дава подслон на 1000 бездомни котки

Линеа Латанци, жена с милосърдно сърце, започнала да прибира котки в дома си още през 1992 г. Тя самата е ветеринар, така че знае как да се грижи за котките. След като спасената бездомна котка вече била в добро здравословно състояние, Линеа започвала да й търси семейство, при което да остане. Тя основава своя приют за котки на принципа на „никакви клетки и никакви умъртвявания“ и първоначално издържала проекта си съвсем сама, без никаква финансова помощ отвън. Днес приютът й вече има спонсори, ветеринари и безброй доброволци, които се грижат за животните. В момента в дома на Линеа има над 1000 котки, всяка от тях е здрава, сита и много обичана.

Компания за почистване предлага услугите си безплатно за жени с рак

Деби Сардън, основателката на компанията, се вдъхновила за тази благородна идея, когато една от клиентките й се обадила да прекрати договора си, защото трябвало да събира пари за химиотерапия. Тогава Деби решила да направи услугите на компанията й напълно безплатни за жените с рак. Тя вярва, че по този начин те ще могат да се фокусират върху лечението си, а да не се тревожат за домакинските задължения. От 2006 г. компанията е почистила над 19 000 домове, а услугите им са били на стойност 5,5 млн. долара.

12-годишно момиченце с рядка генетична болест се сприятели с щангист

Линдзи страда от прогерия – рядко генетично заболяване, което ускорява процесите на стареене 8-10 пъти. Дейвид Дъглас е бивш морски пехотинец, който впоследствие става щангист. Как съдбата е срещнала тези двамата? На благотворително състезание по вдигане на тежести, което събирало средства за лечението на деца с редки заболявания. Когато двамата се срещнали, те веднага станали приятели. Днес са вече като семейство. „Линдзи се превърна в моя малка сестра от първия ден, в който я видях“, казва Дейвид.

Всяка седмица този мъж купувал кафе на един бездомник, който накрая му се отплаща

След закуска в любимото си кафене, Джо Уилсън обичал да поспира за кратък разговор при един бездомен мъж – Даниел, който продавал списания на ъгъла на улицата. Ако времето било студено, Джо купувал горещо кафе на Даниел. Една събота сутрин Джо пристигнал в любимото си кафене както обикновено. Когато трябвало да тръгва, той с изненада установил, че сметката му е вече платена. Оказало се, че Даниел наскоро е спечелил 20 паунда от лотарийно билетче и решил да похарчи печалбата си по един мил начин – като върне жеста на Джо.

Зооложка подслони в дома си слонче сираче

Това малко слонче за малко да се удави, докато прекосявало със стадото си близката бурна река. То било открито от рейнджърите на резервата и веднага било заведено при Рокси. На слончето дали името Мойо и то останало да живее при зооложката.

Мойо не е по-различен от кученце – той е игрив, любопитен и любвеобилен. Е, да, мъничко по-голям е.

Меси сбъдна мечтата на едно момченце от Афганистан

Тази година една снимка на 5-годишния Муртаза Ахмади се превърна в интернет сензация. На нея се вижда как малкото момченце е облечено с тениската на Меси, само че тениската е направена от най-обикновен найлонов плик. Историята на Муртаза обиколи света и достигна дори до аржентинския футболист. Тогава Меси решава да изпрати истинска тениска на момчето, а по-късно дори се срещна с него и сбъдна мечтата му да се запознае с идола си.

Пожарникар спаси хъски, пропаднало в леда на пристанището в Бостън

Пожарникарят Шон Койл бил достатъчно смел, за да опита да помогне на Силви – 13-годишно хъски, заклещено в ледовете на пристанището. Той се приближил с помощта на шейна, докато тънкия лед можел да се счупи всеки момент. Спасителната мисия се увенчала с успех и днес Силви и нейният собственик са безкрайно благодарни на Шон.

Студент помогна на мъж с паник атака

Годфри Кото, студент от Онтарио, Канада, се возел в автобуса, когато един мъж, наречен Робърт, се приближил до него, хванал го за ръка и седнал до него. В първия момент младият мъж се стреснал и не знаел как да реагира, но след миг разбрал, че Робърт има нужда от помощ. Оказало се, че Робърт е глух и страда от церебрална парализа, а претъпканият автобус е предизвикал паник атака. Годфри успял да го успокои.

Моторист спаси изоставено куче

На път за къщата на баща си, Брандън видял шофьор на камион, който биел малък бял териер. Мотористът веднага се приближил, взел кучето на ръце и го увил в собственото си яке. Брандън кръстил новия си приятел Мистър Дейвидсън и днес двамата са неразделни приятели.

Жена дава нов дом на изоставени деца

Въпреки че Кори Салкърт успешно се преборила с коварна болест, тя вече не можела да работи като медицинска сестра. Това обаче не я спряло да помага на хората. Кори решила да дава дом на умиращи деца с неизличими болести, които били изоставени от родителите си. Оттогава тя и съпругът й са се посветили да помагат на болните деца.