Докато диетичните фибри – намиращи се главно в плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни и бобовите растения – може да са най-известни със способността си да предотвратяват или облекчават констипация, също могат да помогнат за стабилизиране на нивата на кръвната захар и да намалят риска от инсулинова резистентност (когато клетките в мускулите, мазнините и черния дроб не реагират добре на инсулина и не могат лесно да поемат глюкоза от кръвта, което води до прекомерна захар в нея). „Включването на поне 30 грама фибри в ежедневната ви диета насърчава храносмилателното здраве, регулира движенията на червата и помага за контролиране на нивата на кръвната захар“, обяснява Касис. „Богатите на фибри храни насърчават усещането за ситост и поддържат здравето на червата. Освен това, често са с по-ниска енергийна плътност, което означава, че можете да ядете повече храна с по-малко калории, подкрепяйки усилията за отслабване."