Мадалин Фродшам е преобразила тялото си по начин, който би предизвикал учудване у мнозина, които все още вярват, че въглехидратите са една от пречките да постигнем мечтаната фигура. Ако и вие сте от тях, историята на тази млада дама ще ви докаже точно обратното!

27-годишната австралийка никога не е била пухкава и сравнително лесно е поддържала едни и същи килограми, но това не означава, че е била в отлична форма. Един ден тя решила коренно да промени диетата си и увеличила въглехидратите, които съставяли 5% от дневното ѝ меню, на цели 50%!

„Беше ми писнало от тогавашната ми диета, освен това усещах, че тъпча на едно място, затова реших да пробвам нещо ново”, разказва тя.

От новите ѝ снимки можете да забележите, че днес Мадалин има дефинирани плочки, изваяни крака и силни ръце. Но не си мислете, че го е постигнала с повече тренировки. Тя разказва, че фитнес режимът ѝ и килограмите ѝ са си останали същите, единственото, което се е променило е диетата ѝ.

Вместо да брои калории, Мадалин започнала да брои процентите на трите основни хранителни елемента – въглехидрати, протеини и мазнини.

„Преди бях на кетогенната диета и наистина даваше резултати”, разказва Маделин за известната диета, при която се приемат малко въглехидрати и много мазнини. „Но ми беше толкова трудно да намеря какво да ям, защото постоянно трябваше да заменям въглехидратите. Вместо паста, трябва да ядеш спагети от тиквички. Вместо тако, трябва да ядеш пълнени марули. Вместо нормално тесто за пица, трябва да го замениш с карфиол. Постепенно започнах да ям само салати и зеленчуци, за да се храня здравословно, но накрая ми беше толкова скучно.”

Тогава Мадалин решила да се обърне за съвет към професионален треньор и диетолог. Неговия съвет? Яж повече въглехидрати.

„Когато той ми каза, че трябва да ям 50% въглехидрати, щях да получа удар”, разказва Мадалин за първоначалния си шок.

Като приемате всички основни елементи в правилните пропорции, зареждате тялото си с енергия, за да функционира оптимално.

Преди Мадалин приемала много малко калории – само 800, а днес приема по 1800.

Въпреки че калориите са малко, салатите, с които се хранела, били огромни порции: „Тогава обяда ми стоеше до мен на бюрото и го ядях в период от три часа, защото не можех да го изям наведнъж. Ако се опитвате да отслабнете, не правете като мен - не гладувайте. Не си хабете времето с ядене само на салати, ако можете да ядете сладки картофи и бананови палачинки. Яжте повече и тренирайте. ”

Мадалин разказва, че отношението ѝ към храната и тренировките също се е променила. Преди е започнала да тренира, за да достигне тегло под 50 кг, но кантарът показвал все 52 кг и Мадалин започнала да се обезсърчава. Докато не забелязала, че формата на тялото ѝ се променя. „Започнах с 52 кг и сега също съм 52 кг, но съм изгорила мазнините и съм натрупала мускули. Имам видими плочки, по-големи бицепси и стегнато дупе, определено не се оплаквам”, разказва тя. „Освен това психиката ми е по-силна и се чувствам невероятно, пълна съм с енергия през целия ден.”

Мадалин съветва да броите съотношението между основните елементи, вместо да се съсредоточите върху калориите. 

Ето какъв е и нейният режим:

Упражнения:

Понеделник: Тренировка за корем
Вторник: Тренировка за ръце
Сряда: HIIT (Високо интензивни интервални тренировки) и LISS (Ниско интезивно кардио) йога
Четвъртък: Тренировка за крака
Петък: LISS йога
Събота: LISS йога или 45-минутна разходка
Неделя: Почивка

Диета:

Закуска: Протеинов шейк, овесени ядки и банан
Обяд: Зеленчукови кюфтенца със салата от спанак и лимонов дресинг 
Следобедна закуска: Тиквички/сладък картоф/черен шоколад
Вечеря: Пиле с кускус, зеленчуци на пара и нискомаслена моцарела