Английското подразделение на организацията за защита на правата на животните ПЕТА обяви най-секси веганите за 2016 г. 

В надпреварата имаха право да участват всички вегани, жители на Обединеното кралство. Финалистите бяха сведени до 4 жени и 4 мъже, а победителите бяха определени от посетителите на сайта на ПЕТА. 

Победителите са Антъни Уелш, огнеборец от Нюкасъл и Стафени Моир, фитнес блогър от Гласгоу.

Стафени станала веганка преди 3 години, когато решила да изключи продуктите с животински произход от менюто си, за да се храни максимално здравословно и за да намали жестокостта към животните. След като гледала документални филми затова как се произвеждат животинските продукти, тя решила, че трябва да направи всичко възможно, за да не страдат те и за да намали вредата за нашата планета. В блога, който поддържа, тя дава съвети и на хората, които искат да преминат на диета, съдържаща основно плодове и зеленчуци. 

Антъни пък е заложил на веганската диета от пет години и работи като пожарникар, техник и модел. Той също направил проучване онлайн и решил, че ще спре да консумира и да носи продукти, произведени от животни.

"Изведнъж осъзнах колко странно е, че хората обожават домашните си любимци, а консумират други животни. Реших, че няма да давам парите си за бизнес, който експлоатира, измъчва и убива невинни същества".