Всеки човек има своите силни и слаби страни. Силните черти на характера на всеки от нас обаче, могат да се проявят по неочакван начин. Нека се опитаме да разберем коя зодия е най-силната сред всички други. И понеже силата се проявява по различен начин, имаме няколко варианта за отговор на този въпрос.

Какво е силата?

Когато мислите за силата на човека, може да я опишете с различни характеристики. На първо място ще поставим физическата сила, но не по-маловажна от нея е силата на волята. И така, какви са видовете човешка сила?

Емоционална сила

Невинаги зависи от нас самите какво ни се случва в живота, не можем да го контролираме, но можем да контролираме емоционалната си реакция към него. Емоционално силните хора са в състояние да видят кога другите разчитат на тяхната подкрепа, така че в обществото те се считат за добри хора и надеждни приятели.

Физическа сила

Сигурно физическата сила е първата характеристика, която ви идва на ум, когато мислите коя е най-мощната зодия. Някои хора са естествено привлечени от физическата сила и търсят партньори, които я притежават. Хората, които доминират с физическата мощ, трябва да притежават издръжливост на ума, за да продължат напред дори когато тялото им е готово да спре. Използвайки и двата вида сила, те могат да достигнат нови висоти в усъвършенстването на физическата си форма или в спорта.

Сила на характера

Човешки качества като доброта, надежда, любов, умение за работа в екип, благодарност, честност и любопитство се считат за силни страни на характера. Представителите на различните знаци на зодиака проявяват силните си черти по различен начин, защото силата на характера е чисто индивидуална личностна характеристика.

Сила на влияние

Силата на влияние се изразява в това колко ефективно някой може да ръководи другите. Ръководителите са в състояние да взаимодействат с другите възможно най-ефективно и като правило разбират много добре хората. Когато мислите за хората с влияние в обществото, имайте предвид, че техният успех зависи от изграждането на междуличностни връзки.

Сами виждате, че мощта на зодиите се определя според твърде много характеристики. Затова е трудно да се избере само една зодия, която е най-силна. Да бъдеш силен може да означава различни неща, така че вместо да посочим само една зодия от дванадесет, ще обсъдим представителите на кои зодии съчетават в себе си по най-добрия начин различните характеристики на силата…

И така, най-мощните зодии са: