„Хванах ръката на майката и й казах, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на една майка, но заедно ще се справим", пише фотографката Линдзи Натзик-Вилаторо за момента, в който видяла Емили Макларън на влизане в болницата. Емили и съпругът й Ричард влизали в операционната за немислимата процедура, с която мъртвороденото им дете ще се появи на бял свят.

Бебето било напълно развито, а Емили имала съвсем нормална бременност, но в една нормална сутрин, тя се уплашила, тъй като не усещала никакво движение на плода. Отишла сама в болницата, където я подложили на скенер. Медицинската сестра не успяла да намери пулс. Ултразвукът показал, че пъпната връв се е увила около вратът на бебето и то е починало.
Лекарите дали на Емили възможността да избере дали да роди вагинално или чрез Цезарово сечение и тя се спряла на втората опция. Върнала се в болницата с партньора си в 5 на следващата сутрин за операцията.

„Аз съм професионалист, но и човек“, казва Линдзи, която се занимава с фотосесии в подкрепа на семейства, изгубили близък или пострадали трагично. Тя била повикана от приятел на Емили да заснеме емоционалното раждане на мъртвото бебе. „Освен с ежедневните фотосесии, снимам и 15-20 сесии месечно, обхващащи всяка възможна трагедия, но никога не става по-лесно“, продължава тя. „Всяка сесия ме засяга по различен начин“.

Снимките, които може да видите в нашата галерия, са резултат от безупречната работа на Линдзи в заснемането на трагичното раждане на Монро Фейт Станли. Предупреждаваме ви, че кадрите са тежки, особено поради факта, че малката Монро изглежда досущ като всяко здраво новородено. Семейството се надява, че тези снимки ще помогнат на други семейства, които са се сблъскали с подобна трагедия. Мисля, че ще се съгласите, че е невъзможно да не се трогнете от тях.