Заради стандартите за красота, които се повишават всеки ден, хората приемат, че трябва да изглеждат по точно определен начин. Това се отнася най-вече за жените. Как трябва да изглеждат и да се държат те, се диктува от тези стандарти за красота.

Филтрите от всяка социална медия, популяризираща „перфектния външен вид“, са се превърнали в тенденция и почти всеки ги използва. Понякога снимките преди и след фотошоп обработка или използване на филтър се различават коренно една от друга.

Особено културата на селфитата променя до неузнаваемост начина, по който виждаме красотата днес. Филтрите и инструментите за корекции и разкрасяване могат да направят лицето на снимката да изглежда всякак, но не това е красотата.

В тази галерия ще видите няколко примера за обработени снимки, качени в Инстаграм, срещу това каква е всъщност реалността. Някои кадри може би ще ви оставят шокирани или натъжени от суровата истина. Да… знаем, че откритието, че Кайли Дженър не изглежда така, както сме си мислили, може да разбие някои от сърцата тук. Но нека преди всичко се съсредоточим върху възприемането на нашата естествена красота и да се нагодим към някои стандарти, които обществото е създало за нас.