Необходими продукти:
• 300 г брашно
• 100 г захар
• 1 пакетче ванилова захар
• 225 г масло (може комбинация от 100 г маргарин и 125 г масло)
• 1 яйце
• 1 жълтък
• ½ ч. л сол
• мармалад за пълнеж
Маслото със стайна температура се разбърква със захарта. Добавете яйцето и жълтъка и разбъркайте до еднородна смес. Добавете пресетите брашно и сол. Трябва да получите меко и лепкаво тесто. С помощта на сладкарски шприц оформете бисквитите и ги запечете за 7 минути на 190°. Оставете ги да изстинат. Разделете по двойки бисквитите и ги слепете с мармалада. Оставете ги на хладно за няколко часа, за да може мармалада да стегне.