Необходими продукти:
• 160 г брашно
• ¼ ч. л .сол
• 1,5 ч. л. бакпулвер
• ¼ чаша какао
• 100 г краве масло
• 1,5 чаши захар
• 3 яйца
• 1 ч. л. ванилова есенция
• 350 г натурален шоколад (70% какао)
• 150 г шоколадови капки
В купа се смесват брашното, бакпулвера, какаото и солта. Разбийте кравето масло със захарта, а после едно по едно добавете яйцата и ванилова есенция. Разтопете шоколада на парна баня. Смесете всички компоненти и старателно разбъркайте. Добавете и останалия шоколад. Със супена лъжица оформете топчета и ги поставете в тавата, покрита с хартия за печене. Печете 10 минути на 170°С.