През януари 2016 г. Аня Рингрен Лоувен вижда умиращо от глад нигерийче, което се скита само по улиците. Детенцето приличало на ходещ скелет и изглеждало така, сякаш било на прага на смъртта. Аня се навела да даде вода на детето, а после го завила в одеяло и отвела в близката болница, твърдо решена да го спаси. Този момент беше запечатан на фотография, която обиколи целия свят.

Оказа се, че детето е било изоставено от родителите си, защото мислели, че може да прави черни магии. Аня, която е родом от Дания, живее в Нигерия и работи за организация, която спасява изоставени деца, обявени за „вещици“. Такива деца често са измъчвани и убивани от собствените си родители. Проблемът е много сериозен в Нигерия и е подхранван от някои религиозни лидери, които често обвиняват деца във вещерство, а после предлагат на родителите да ги избавят от демоните чрез екзорсизъм и срещу съответната сума.

Екипът на Аня е основал сиропиталище, което приютява спасените деца. Там днес живее и малкото момченце, което кръстили Хоуп („надежда“). То вече не прилича на нещастното дете отпреди година, а дори се готви да тръгне на училище!

Вижте неговото невероятно възстановяване в нашата галерия.