В един студен декемврийски ден в Калифорния, САЩ, Джанин-Ласет Дишазер забелязала тъжен бездомник с бяло кученце, сгушено в ръцете му. Жената го заговорила и това, което научила, разбило сърцето й...

Името му е Клифърд Джеймс Хърбърт. Бил фермер и собственик на железария, но изгубил работата си през 2006 заради увреждания, възникнали от усложнения от сърдечната му операция и трахеотомията. Скоро останал без дом и сега умирал от рак, само с няколко седмици живот.

Но въпреки всичко този човек бил най-загрижен за Бейби, лоялното му кученце и помолил Джанин да му намери любящ дом. Клифърд разказва, че спасил животинчето от зъл човек, който я пребивал с фенер. „Тя е целият ми свят“, разказва той. „Тя е най-добрата ми приятелка. Защитава ме“.

Джанин започнала кампания да измъкне Клифърд и Бейби от улицата. Сега мъжът нощува в мотел, а Бейби била осиновена и дори си има малко момиченце за приятелка. И така най-голямото желание на този човек – да се увери, че Бейби е в добри ръце – било изпълнено.