25-годишно момиче, което никога не е излизало от вкъщи без силен грим и удължения за коса, помоли телевизионни стилисти да й дадат увереността да се отърве от претруфената си визия.

Дейзи от Великобритания признава, че буйните удължения за коса и козметиката са нейната утеха и не се чувства уверена да излезе навън без тях.
Тя разкрива, че приятелят й е единственият човек, който я е виждал без Барби визията й. И това се е случило само веднъж, когато е била болна, тъй като обичайно спи с грима и перуката си.

Дейзи, която е инструктор по бойни изкуства, споделя, че би искала да се чувства достатъчно уверена, за да излезе навън, без изкуствената коса и грима. Тя разказва, че като малка не се е чувствала уверена по отношение на външния си вид като малка и е искала да изглежда като принцеса на Дисни. Майка й е била хипи и не използвала грим, затова и Дейди започнала да използва огромно количество козметика от 11-годишна като протест. „Когато бях малка, обожавах екстремната визия на Дисни принцесите. Майка ми беше хипи и никога не носеше грим и предполагам, че се бунтувах и отивах в другата крайност“.

Дейзи е номинирана да участва в известно шоу за трансформация от приятелите си, които искали тя да изглежда малко по-естествено.
Приятелят й Дани се свързал с с модния стилист Грейс Удуърд, фризьорът Даниъл Кей Палмър и гримьорката Мелиса София и ги помолил да й дадат съвет. „Тя наистина се нуждае от малко по-обикновена визия. Има едно-единствено нещо, което стои помежду ни – косата й! Приятелят й Адам се оплаква, че има косми навсякъде – в храната му, в колата му и по лицето му. Тя никога не би отишла никъде без огромно количество грим – на фитнес, на работа, а дори си ляга с грим. Моля ви, помогнете на Дейзи, тя е красиво момиче и няма нужда да се крие под всичката тази коса и грим“, разказва той.

Дейзи споделя, че иска да промени начина, по който всички я познават – като момичето с голямата руса коса, а и приятеля й вече не можел да понася това колко гореща и гъделичкаща била косата й в леглото.

Стилистката Грейс споделя, че с удоволствие ще помогне на Дейзи да се почувства по-уверена, като се отърве от кукленската й визия и прозрачните дрехи. Тя казва: „Това, че не можеш да бъдеш спокойна с истинското си Аз ме натъжава. Дисни принцесите са фантазия и си застрашена да поемеш по път, по който не можеш да спреш. Това е кукленска визия, нещо като детска версия на начина, по който възрастните изглеждат. Бих искала да те накарам да изглеждаш повече като зряла и изискана жена“.

Даниъл се съгласил с това, казвайки, че косата й изглежда като захарен памук и че би било много по-добре, ако остави собствената си коса и я поддържа в по-добро състояние.

Преди трансформацията й, хора от публиката са попитани какво мислят за визията на Дейзи и оценката е 4.3 от 10, тъй като гласувалите са я намерили за „кандидат-Барби“ или „травестит“.

Екипът от стилисти направил визията на Дейзи по-семпла, отървал се от оранжевия й фон дьо тен, дългите изкуствени мигли и кафявото червило.

Какво се случва, когато спите с грима
Дерматоложката доктор Натали Блейкли обяснява: „Сънят е времето, в което тялото ни се обновява. Клетките се възстановят и се преобръщат. Нормалният процес трябва да позволи на старата кожа да се отлепи и на нейно място да се появи нова кожа. Оставянето на грима през нощта означава, че кожата е по-малко способна да се обнови. В краткосрочен план, когато се събудите, кожата ще изглежда мръсна и потъмняла. Ако оставяте фон дьо тена вероятно порите ще се запушат и кожата ви ще стане по-слонна към петънца и черни точки.

Те смекчили тона на изрусената й коса и се отървали от по-голямата част от удълженията – запазвайки само няколко, за да придадат на прическата й дължина и гъстота. Оскъдните й тоалети са заменени с дънки – които тя споделя, че не е носила от тийнейджърските години – и наметало.

Дейзи се разплакала, когато видяла новата си визия, тъй като не успяла да се разпознае. Реакцията й била „Боже, дори не приличам на себе си! Харесва ми, но трябва да възприема някои неща. Не разпознавам образът в огледалото“. Тя признава, че изглежда много по-зряло. Публиката се съгласява с нея и оценката на новата й визия е 9 – двойно повече от първоначалното 4.3. Те я описват като „красива“, „хубава“, „удивителна“ и смятат, че косата и грима й са „невероятни“.