Модел, който си прави по 100 селфита на ден, признава, че е пристрастена към хормона на растежа, който й помага да изглежда млада.

Самотната майка на три деца Джаки Райланд, признава, че познава рисковете от инжектирането на хормона, но се е пристрастила.

29-годишната дама разказва за веществото, което е нелегално и се продава само с рецепта: „Той кара кожата ми да изглежда по-добре, подмладява ме, кара ноктите и косата ми да растат по-бързо и дори гори мазнини“.

Тя разкрива: „Страничните ефекти включват растеж на сърцето, което може да бъде опасно. Ако имате ракови клетки в организма си, те ще се размножават по-бързо“.

„Пристрастяващо ли е? Да, заради резултатите. Забелязах, че когато тялото ми се изчисти от хормона, напълнявам, чувствам се уморена и по-негативна“.

Джаки, която също е приемала стероиди в опити да постигне перфектното тяло, признава, че е почувствала, че трябва да приема забранени добавки, когато фитнесът спрял да й носи желаните резултати. „Достигаш до определено ниво и когато се опитваш да напреднеш, започваш се чудиш как да го постигнеш“, обяснява тя.

По отношение на рисковете за здравето, тя разказва: „Казвали са ми, че рискът е огромен. Но когато някой ми каже да не правя нещо, в 9 от 10 случая, ще го направя“.

Въпреки това тя е категорична, че си е научила урока за пластичната хирургия, след като имала проблем с имплантите в гърдите си. Трябвало да бъде приета по спешност, тъй като единия от имплантите изпускал токсични химикали в тялото й.

Джаки се подложила на уголемяване на гърдите, когато била едва на 17, тъй като мразела плоския си бюст и искала да промени визията си. Но съжалява за решението си сега. „Ако на 17 години знаех какво би ми причинила операцията, нямаше да си я направя“.

Майката твърди, че предпочита да нямаше импланти сега – но се е подложила на трета операция, която да поправи щетите, които спуканите импланти са нанесли, тъй като пищният й бюст се е превърнал в част от самоличността й. „Хората ме забелязват заради гърдите ми, няма ден, в който някой в Интернет да не ги обсъди“, признава тя. Джаки се радва на над 100 000 последователи в Туитър и подобен брой в Инстаграм и Снапчат.

След като публикувала в Туитъра си списъка с желания, тя признава, че е получила нещата, които иска от непознати. „В повечето случаи нямам представа кой е изпратил подаръка, като например този телевизор – просто се появи“, обяснява тя, докато сочи телевизора с плосък екран в сайта си. Тя също така е получила лаптоп, обувки, скъпи очила, златна гривна и часовник, струващ над 5000 паунда.

Това внимание започнало благодарение на страстта й към селфитата, за които тя признава, че си прави по над 100 на ден – във фитнеса, в леглото и където и да отиде. „За мен да си правя селфита е като да дишам“.

Тя признава, че манията й към селфитата е довела до мания към тялото й и се опитва да заснеме перфектните кадри чрез трикове със светлината, филтри и хормони, които да променят тялото й.

Тя заявява: „Ако някой каже, че съм повърхностна и съм вманиачена в тялото си, ще кажа, че това е вярно“. 

Джаки признава, че не би се радвала, ако дъщеря й последва стъпките й и се притеснява да не стане обсебена от визията си, когато порасне.

Но също така смята, че няма начин да се промени и да спре да си прави толкова снимки, които да споделя в Интернет.

„Не мисля, че някога ще спра, освен ако не умра“, признава тя. "Малко ме е срам, че си правя толкова много снимки, но не бих се оплакала, тъй като това е нещото, което ме отведе там, където съм днес".