След последната церемония по раздаването на филмовите награди, си припомняме най-несполучливите визии на звезди в историята на Оскарите.

Церемонията по връчването на награда „Оскар“ е не само представянето на основните филмови награди в Холивуд, но и важно модно събитие, на което се определят иконите на стила и основните модни губещи. Смята се, че червеният килим на наградите не е място за модни провокации, дрескодът на Оскарите изисква демонстрация на безупречен вкус и елегантност.

Ето защо странните решения в гардероба на актрисите тук се разглеждат не като резултат от желанието да шокират на всяка цена, а като следствие от банална липса на вкус. Освен това някои известни актриси, въпреки наличието на цяла армия от стилисти и неограничените модни възможности, демонстрират този лош вкус с незавидна последователност.

Очевидно индивидуалното чувство за стил има значение и при липсата му никакви професионалисти няма да могат радикално да променят ситуацията. Въпреки това, както се оказва, инциденти в гардероба се случват и на признати модни икони. Но ще приемем, че това са изключенията, които потвърждават правилото. А то е следното - ако искате да изглеждате божествено на парти, бъдете като Чарлийз Терон!

Вижте в галерията визиите на няколко не толкова изглеждащи звезди през годините: