Тенденциите, свързани със спокойствието през първата седмица на януари, ще започнат постепенно да се променят. Това ще се дължи най-вече на факта, че ретроградният Марс ще спре своето обратно движение на 12 януари.

Периодът на обратно движение на Марс се смята за доста опасен и непредсказуем, тъй като всички процеси, за които отговаря червената планета и които са били забавени през този период, ще започнат да се развиват рязко и не винаги в положителна посока. Затова от 12 до 15 януари се препоръчва да бъдете особено внимателни докато шофирате, спортувате, както и при използване на режещи предмети и открит огън.

Секстилът, който носят Слънцето и Нептун на 13 януари ще има хармонизиращ ефект върху отношенията и ще увеличи интимността в двойките. А секстилът на Венера и Хирон на 12 януари може да доведе до появата на нова любов, както и до възможността да разберете истинските си емоции и взаимоотношения с близки и любими хора. Нестандартният подход към решаването на проблеми в отношенията и във финансовия сектор, ще помогне по време на този транзит.

Взаимодействието между Венера и Уран в неделя ще създаде предпоставки за напрежение в отношенията с околните, заради твърде голяма импулсивност и емоционалност. Във финансовия сектор са възможни нерационални разходи, безразсъдни инвестиции в очевидно неуспешни проекти. В здравословно отношение тези, които имат хронични заболявания на щитовидната жлеза, кръвоносната система и периферната нервна система се преппоръчва да бъдат по осъзнати за своето здраве. 

Тригонът на Меркурий с Възходящия лунен възел активира общителността и контактите на хората, особено на тези, които имат силен Меркурий в рождената карта. Успех в професионалната сфера очаква тези, които са свързани с журналистика, търговия, анализи или шоубизнес. През този период е важно да контролираме информацията, която споделяме с другите, да се стараем да не разгласяваме чужди и наши тайни, да не изпадаме в екстаз от аплодисментите и възхищението на публиката.

Що се отнася до конкретните знаци на Зодиака, разберете в галерията какво очаква всеки един в предстоящата седмица.